Sommarcheesecake

Sommarcheesecake

  • 0 voting
    0Recension
    • ( + 50 min )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar

    • 20 styck

      Digestivekex
    • 150 gram

      Smör
    • Fyllning:
    • 1 styck

      Citron
    • 600 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 1 msk

      Vaniljsocker
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • Topping:
    •  

      Färska bär
    •  

      Florsocker till garnering
  • Gör så här:
    1. Krossa digestivekex i mixer eller lägg de i en plastpåse och mosa med handen. Smält smöret och blanda med smulorna, tryck ut blandningen i en springform med avtagbar kant. Grädda botten i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter.
    2. Vispa ihop ost, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Tillsätt äggen, rivet skal och saften av halva citronen. Fyll formen med ostmassan och baka mitt i ugnen i 175 grader i 30 minuter, täck formen med bakplåtspapper när den fått lite färg.
    3. Låt kakan svalna, lossa kanten på formen och garnera med skivad färsk frukt och bär. Pudra över florsocker.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Här kan man variera obegränsat. Berget med bärtopping innehåller – jordgubbar, nektarin och plommon.
Kommentar
Om oss