Sweet Chilispett, nudelsallad och ingefärsdressing

Sweet Chilispett, nudelsallad och ingefärsdressing

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      BBQ Sweet chili delad kycklingfilé (Kronfågel)
    • 8 styck

      Träspett
    • 500 gram

      Äggnudlar
    • 2 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Gurka
    • 2 styck

      Morötter
    • 50 gram

      Sockerärter (frysta)
    • 3 msk

      Soja (kinesisk)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 3 cm

      Ingefära
    • 2 msk

      Fisksås
    • 2 msk

      Sesamolja
    • 1 styck

      Lime
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
  • Gör så här:
    1. Tänd grillen i god tid så att du får bra glöd. Trä upp filén på spetten och pensla med lite olja. Salta, peppra och grilla spetten på den sidan som du har kol under så att den får fina grillränder ca 2-3 min på varje sida. Flytta sedan till den sidan utan kol under och låt vila ca 5-7 min. Sätt då gärna på locket. Kolla gärna med termometer, skall vara 70°.
    2. Skala och skiva rödlök, strimla paprika, sockerärtor, gurka och morot.Koka nudlarna ca 2 min och kyl av med isvatten. Blanda sedan med alla grönsakerna. Gör en dressing på finhackad chili, soja, riven ingefära, fisksås och sesamolja och blanda med nudlarna. Lägg upp salladen på fat, lägg på spetten och toppa med koriander.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Kockens tips!

Tänk på att blötlägga spetten i någon timme innan de träs på köttet. Detta förhindrar att de tar eld vid grillning + att de inte spricker så lätt.

Kommentar
Om oss