Rabarberkaka med marängtäcke

Rabarberkaka med marängtäcke

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 100 gram

      Smör
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Florsocker
    • 1 styck

      Äggula
    • Fyllning:
    • 500 gram

      Rabarber
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Strösocker
    • Topping:
    • 2 styck

      Ägg (vita)
    •  

      Pistagenötter
  • Gör så här:
    1. Blanda mjöl och florsocker, skiva ner smöret och tillsätt äggulan, arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt några droppar vatten. Låt degen vila i kylen 15 minuter.
    2. Skölj och skär rabarber i bitar (spara en liten bit till garnering), tillsätt socker och vatten. Koka i fem minuter och låt svalna.
    3. Tryck ut degen i en pajform, baka mitt i ugnen, 175 grader i 20 minuter. Låt svalna och häll på rabarberfyllningen.
    4. Vispa äggvitor och florsocker till ett hårt skum, spritsa/bred ut ovanpå fyllningen. Bränn av med en brännare eller med öppen ugnslucka och grillvärme tills marängen får lite färg.
    5. Hacka pistagenötter, skär tunna strimlor av rabarber med potatisskalare och strö över.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Blåbärstårta med marängtäcke
Om oss