Vanilj- och rabarbergelé

Vanilj- och rabarbergelé

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 2 h )

    • 7 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Rabarber
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 6 styck

      Gelatinblad
    • Tillbehör:
    •  

      Vit choklad
    •  

      Maränger (små)
  • Gör så här:
    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Skär rabarber i bitar, dela vaniljstången och skrapa ur fröna, koka med vatten och socker i 10 minuter. Fiska upp vaniljstången och mixa till en slät röra. Häll tillbaka i en ren gryta och smält gelatinbladen i rabarberröran.
    3. Häll upp i glas eller formar och kyl ett par timmar.
    4. Servera i formarna eller vänd upp på fat med vit choklad och maränger.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss