Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme

Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Lammrostbiff
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 600 gram

      Potatis
    • 8 styck

      Rädisor
    • 100 gram

      Sockerärter
    • 50 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 0.66 dl

      Rapsolja (kallpressad)
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 50 gram

      Getost (chèvre)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120°C. Salta och peppra lamm. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn lammsteken runtom.
       
    2. Lägg på en plåt. Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till 57°C innertemperatur.
       
    3. Koka potatis i saltat vatten, vattnet ska smaka som havsvatten. Skiva rädisor tunt. Koka sockerärtor snabbt i lättsaltat vatten.
       
    4. Dela potatis. Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.
       
    5. Mixa ost och creme fraiche slätt. Skiva lammet tunt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter med utpräglad salt smak kan t.ex. vara grillad lamm eller torkat kött, förutsatt att tillbehören inte har särpräglad smak.  LÄS MER
Kommentar
Om oss