Kyckling med svamp och lök i lergryta

Kyckling med svamp och lök i lergryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 st stor

      Kyckling
    • 12 styck

      Pärllök
    • 12 styck

      Champinjoner (färska)
    • 1 styck

      Citron
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 dl

      Vitt vin
    • 1 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg en lergryta i kallt vatten i cirka 20 minuter.

    2. Skala pärllök. Dela champinjoner. Skala morot. Skiva citron.

    3. Ta upp lergrytan. Lägg i kyckling. Lägg på lök och morötter. Lägg i alla övriga ingredienser. Strö över lite salt.

    4. Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt den stå i cirka 1 timme.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla (kaloririka) fågelrätter, som samtidigt är neutrala i smaken, är oftast kyckling- och kalkonrätter, eller ibland också någon vildfågelrätt. Rätterna är vanligen inte särskilt kaloririka, utan mer "  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nötbog i lergryta med rotsaker
Om oss