Oxsvans i tagine med kikärtor och tomat

Oxsvans i tagine med kikärtor och tomat

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 kilo

      Oxsvans
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Smör
    • 5 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 3 dl

      Krossade tomater
    • 230 gram

      Kikärter (burk)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 st stor

      Paprika (röd)
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 msk

      Spiskummin (mald)
    • 1 styck

      Piri piri
    • 2 kvist

      Oregano
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Vänd oxsvans i mjöl. Bryn i smör till färg. Fräs löken och vitlöken utan att bränna.

    2. Lägg allt i tangine. Skär paprika i bitar och lägg i den. Slå på tomater, kikärter och buljong. Lägg i kryddor. Lägg på lock.

    3. Koka i cirka 3 timmar eller tills köttet släpper från benen. Fyll eventuellt på med vätska eftersom.

    4. Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite färsk oregano. Servera gärna lite Moghrabiah (stor couscous) till.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.  LÄS MER
Kommentar
Om oss