Lammtagine med dadlar och tomat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Lammtagine med dadlar och tomat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grytbitar (lamm)

600,0 

gram

Gul lök

1,0 

styck

Vitlök

2,0 

klyftor

Olivolja

2,0 

msk

Körsbärstomater (burk)

1,0 

burk

Spiskummin (mald)

0,5 

msk

Saffran

0,5 

gram

Kalvbuljong

4,0 

dl

el. vatten+konc kalvfond

 

 

Dadlar (utan kärnor)

12,0 

styck

Pistagenötter

0,5 

dl

Russin (gula)

1,0 

dl

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 361 gram)

Ingredienser

Grytbitar (lamm) 600,0 gram  

Gul lök 1,0 styck  

Vitlök 2,0 klyftor  

Olivolja 2,0 msk  

Körsbärstomater (burk) 1,0 burk  

Spiskummin (mald) 0,5 msk  

Saffran 0,5 gram  

Kalvbuljong 4,0 dl  

el. vatten+konc kalvfond  

Dadlar (utan kärnor) 12,0 styck  

Pistagenötter 0,5 dl  

Russin (gula) 1,0 dl  

Salt & peppar  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim )

  1. Skala och hacka lök. Bryn kött i en botten på tangine tills de får färg. Fräs löken.

  2. Slå på tomat, kalvfond och kryddor. Lägg på locket. Koka sakta i 1-1,5 timme.

  3. Lägg i dadlar. Koka i ytterligare 15 minuter under lock.

  4. Smaka av med salt och peppar. Strö över gula russin och nötter. Servera gärna med t ex cous cous, bulgur eller matvete.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Lammtagine med dadlar och tomat

Annonser