Kycklingsoppa med curry och cocosmjölk

Kycklingsoppa med curry och cocosmjölk

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 6 dl

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 2 tsk

      Currypasta (röd)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 cm

      Purjolök
    • 2 styck

      Kycklingfilé
    • 4 styck

      Salladslök
    • 1 styck

      Lime
    • 0.50 kruka

      Koriander (färsk)
    • 1 msk

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Tärna paprika. Tärna kycklingfilé. Strimla purjolök.

    2. Fräs purjo och paprika i olja i en stor kastrull tillsammans med curry. Slå på buljong och kokosmjölk. Koka upp. Lägg i kycklingbitarna. Koka i cirka 10 minuter.

    3. Strimla vårlök och koriander. Avsluta med att lägga i dem. Pressa i lime.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kockens tips!

Smakrik kycklingsoppa som värmer och mättar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Snabb kycklingsoppa

Snabb kycklingsoppa

15 minEnkelt

Om oss