Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso

Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 21 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kycklingfärs
    • 2 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Peppar
    • 1 krm

      Kajennpepparpulver
    • 2 krm

      Spiskummin (mald)
    • 2 msk

      Smör-olivolja till stekning
    • 4 dl

      Keso (naturell 4%)
    • 1 styck

      Äpple
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 msk

      Curry
    • 2 msk

      Apelsinjuice
    • 2 msk

      Matolja
    • 2 dl

      Quinoa (gulvit)
    • 4 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Paprika (gul)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Zucchini
    • 1 msk

      Vinäger
    • 3 msk

      Olivolja
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 90°C. Forma färs till burgare. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna. Bryn på bägge sidor till fin färg. Lägg upp på en plåt. Stek i ugn till en innertemperatur på 70°C.
    2. Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs utan att bränna i olja i en kastrull. Låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry. Fräs cirka 1 minut.
    3. Häll i apelsinjuice. Koka in i currymixen. Ställ kallt att svalna. Blanda sedan med keso. Smaka av med salt.
    4. Koka quinoa i vatten med salt cirka 15 minuter under lock. Låt stå och svälla cirka 5 minuter.
    5. Tvätta och skär ner grönsaker i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja. Servera direkt. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Om oss