Kycklingwrap med parmesancreme

Kycklingwrap med parmesancreme

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 2 msk

      Smör-olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 3 dl

      Kesella (kvarg 10%)
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 4 styck

      Tortilla
    • 8 blad

      Romansallat
    • 1 dl

      Soltorkade tomater
    • 1 kruka

      Basilika
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 90°C. Blanda alla ingredienser till parmesancremen. Smaka av med salt och peppar. Strimla torkade tomater.
    2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olja och smör. Bryn kycklingen på bägge sidor. Lägg på en ugnsplåt.
    3. Stek i ugnen 20-30 minuter beroende på storlek. Använd gärna stektermometer. Stick in i den tjockare delen av bröstet. När temperaturen har nått 65°C så är kycklingbröstet färdigt. Testa gärna de övriga bitarna också så att du är säker på att alla har nått samma temperatur. Låt dessa kallna. Skär sedan i 4 bitar på längden.
    4. Stek bröden hastigt i en torr het stekpanna. Lägg ut på en skärbräda eller ren bänk.
    5. Stryk på ett lager med parmesancreme. Lägg på salladsblad, tomater, basilika och kycklingskivorna. Rulla ihop. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kommentar
Om oss