Köttgryta med champinjoner och lök

Köttgryta med champinjoner och lök

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 4 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Högrev (nöt/oxe)
    • 4 styck

      Gul lök
    • 200 gram

      Champinjoner
    • 2 msk

      Smör
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 2 dl

      Rött vin
    • 8 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 1 dl

      Crème fraiche
  • Gör så här:
    1. Tärna högrev i 3x3 cm bitar. Skala och skiva lök. Dela champinjoner.

    2. Bryn köttet i het panna. Stek löken och champinjonerna. Lägg allt i en gryta. Slå på vin och buljong. Lägg i lagerblad. Koka upp. Sänk värmen. Låt sjuda sakta i 3-4 timmar.

    3. Smaka av med salt och peppar. Koka lite extra så att vätska kokar in lite om det behövs. Servera med lite bröd och crème fraiche.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Mustig köttgryta som blir godare ju längre den kokas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Champinjoner Bordelaise
Om oss