Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad

Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Sidfläsk (rimmat)
    • 2 styck

      Äpple (granny smith)
    • 4 styck

      Ägg
    • 8 dl

      Standardmjölk
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 4 msk

      Smör
    • 200 gram

      Vitkål
    • 2 styck

      Apelsin
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Tärna fläsk. Skär äpplen i klyftor.

    2. Vispa ihop ägg och hälften av mjölet. Tillsätt hälften av mjölken. Sedan restan av mjölet. Sedan restan av mjölken.

    3. Stek fläsket knaprigt i sitt eget fett. Lägg i äppelklyftorna. Stek i 5 minuter. Tag upp och låt rinna av lite. Blanda med smeten. Stek pannkakor i en stekpanna.

    4. Skiva vitkål tunt. Filea apelsinerna. Pressa resten. Blanda fileerna med vitkålen. Blanda med olja, apelsinjuicen salt och peppar. Krama kålen lite.

    5. Rulla ihop pannkakorna. Ät dem kalla utomhus tillsammans med vitkålen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Feta fläskkötträtter och kraftfulla korvar passar bra ihop med syrliga tillbehör som t.ex. surkål. Speciellt uppskattat i Tyskspråkiga länder. Ett annat vanligt sätt att tillföra syrlighet är att använda syrliga äpplen i rätt elle  LÄS MER
Kockens tips!

Ta med fläskpannkaka på utflykten så orkar du mycket mer.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fläskpannkaka med lingon
0 voting
Fläskpannkaka med lingon
Om oss