Sallad på renskav, rotsaker och vitlökscreme

Sallad på renskav, rotsaker och vitlökscreme

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Renskav
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 2 st stor

      Rödbetor
    • 2 st stor

      Palsternacka
    • 1 burk

      Kronärtskocka (burk)
    • 4 styck

      Champinjoner
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • 1 styck

      Morot
    • 0.50 dl

      Lingon (torrfrysta)
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Flingsalt
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Koka rödbetor tills de är mjuka. Spola kallt. Skala dem.

    2. Skala palsternackor. Skär i bitar. Koka färdiga i lättsaltat vatten. Hyvla morötter tunt. Lägg i kallt vatten. Skiva svamp. Dela kronärtskockor.

    3. Skala och finhacka vitlök. Blanda med crème fraiche.

    4. Hetta upp en stekpanna. Smält smör. Stek skav däri.

    5. Vänd grönsakerna med olja. Salta lätt. Lägg upp. Lägg på skaven. Klicka över crème fraichen. Strö över lingon.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Renskav

Renskav

35 minEnkelt

Om oss