Potatiskaka med caviarmix och gräddfilBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatiskaka med caviarmix och gräddfil

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Portioner

    • 5 styck

      Potatis
    • 3 msk

      Smör
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • 0.50 styck

      Citron
    • 10 stjälk

      Gräslök
    •  

      Salt & peppar
    • Garnering:
    • 80 gram

      Fiskrom
    • 2 dl

      Gräddfil
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.

    2. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Riv citronskal. Pressa citronsaft. Skär gräslök tunt.

    3. Häll av vattnet på potatisen. Stompa grovt med övriga ingredienser. Klä en form, t ex en aluminiumform, med plastfilm. Fyll med potatissmeten. Knacka några gånger i bänken. Ställ kallt i minst 1 timme.

    4. Häll gräddfil i ett kaffefilter. Låt stå i cirka 30 minuter.

    5. Skär upp snygga bitar av potatisen. Lägg på lite gräddfil och rom. Strö över gräslök.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss