Chokladpizza med mascarpone och jordgubbar

Chokladpizza med mascarpone och jordgubbar

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Portioner

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 0.25 dl

      Olivolja
    • 2 dl

      Vatten
    • 4 dl

      Vetemjöl Special
    • 100 gram

      Mascarpone
    • 50 gram

      Mörk choklad (70%)
    • 10 styck

      Jordgubbar
    • 4 stjälk

      Citronmeliss (färsk)
  • Gör så här:
    1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl. Arbeta tills du får en fast och elastisk deg. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.

    2. Sätt ugnen på 220°C. Kavla ut degen tunt. Stansa ut bottnar med hjälp av ett glas t ex. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    3. Stryk på mascarpone på varje botten. Riv över choklad. Sätt in i ugnen 6-8 minuter.

    4. Tärna jordgubbar. Blanda med citronmeliss och socker.

    5. Tag ut pizzorna. Låt svalna lite. Lägg på jordgubbarna. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Vill man göra den snabba varianten köper man den färdiga pizzadegen som finns i kyldiskarna och som är en bra produkt.

Kommentar
Om oss