Musselsandwich med äpple och lök

Musselsandwich med äpple och lök

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    16 Portioner

    • 360 gram

      Musslor (burk)
    • 0.75 dl

      Senap (svensk)
    • 3 msk

      Strösocker
    • 0.25 dl

      Vinäger
    • 1 tsk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Vitpeppar
    • 2 dl

      Matolja
    • 1 knippe

      Dill
    • 1 styck

      Äpple (granny smith)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 16 skiva

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Lägg senap, socker, vinäger, salt och peppar i en bunke. Tillsätt, under vispning, sakta matolja i en tunn stråle tills det tjocknar.

    2. Hacka dill. Rör ner. Grovhacka musselkött. Finhacka lök. Skiva äpple tunt. Blanda med såsen.

    3. Lägg lite av blandningen på hälften av bröden. Lägg på de övriga brödskivorna. Täck med en lätt fuktig handduk. Ställ in i kylen cirka 20 minuter, gärna med en lätt tyngd på.

    4. Kantskär brödet. Skär sedan i trianglar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur som paneras, friteras och som serveras med en sötsur sås till, är ett bra exempel på en kraftfull, kaloririk skaldjursrätt. Skaldjursätter är sällan enbart söta, utan vanligtvis sötsura. Sötman i maten ställer k  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss