Fläskfilé med svartrot och äpple

Fläskfilé med svartrot och äpple

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Fläskfilé
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 8 styck

      Svartrot
    • 2 styck

      Äpple
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Morot
    • 4 msk

      Strösocker
    • 2 msk

      Balsamvinäger
    • 2 dl

      Kalvbuljong
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala svartrötter. Skär i jämna bitar. Koka upp vatten. Koka svartrötterna tills de är färdiga, lätt mjuka. Tag upp. Lägg i iskallt vatten. Skär äpple i klyftor.

    2. Skala och finhacka lök och morot. Hetta upp en kastrull. Häll i socker. Karamellisera sockret. Vänd i löken och moroten. Låt dem karamelliseras lite. Slå på balsamvinäger, koka ihop till hälften.

    3. Slå på kalvbuljong. Koka ihop till drygt hälften.

    4. Stek under tiden fläskfilé i smör till innertemperatur 70°C.

    5. Hetta upp en stekpanna. Stek äpplena och svartroten tills de får färg.

    6. Sila såsen. Smaka av med lite salt. Om den känns tunn kan den redas av med lite maizena.

    7. Lägg upp maten. Servera gärna med klyftpotatis eller dylikt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En mager fläskrätt kan man få av filé, kotlett utan fettkant, skinka eller lår och med passande magra tillbör. Till detta kan det passa med en sötaktig sås t.ex. av katrinplommon eller ett sött tillbehör t.ex. ananas till en bit kassler. I as  LÄS MER
Kommentar
Om oss