Kycklingfilé med prosciutto & salvia

Kycklingfilé med prosciutto & salvia

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 förp.

      Kronfågel DELi med prosciutto och salvia
    • 4 dl

      Quinoa tricolore
    • 3.50 dl

      Grönsaksbuljong
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1.50 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    • 1.50 msk

      Oregano (färsk)
    • 400 gram

      Körsbärstomater
    • 2 msk

      Smör och/el. olivolja
  • Gör så här:
    1. Dra av plasten och sätt in kyckling i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och hacka lök. Fräs i smör och olja tillsammans quinoa. Tillsätt buljong. Tillred enligt anvisning på förpackningen. När det kokat klart, vänd ner örtkryddor.
    3. Baka tomater i en separat form bredvid kycklingen de sista 5-10 minuterna vid tillagningen. Passa noga.
    4. Servera kyckling, quinoa, bakade tomater och eventuellt en kall valfri sås till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Blanda ner 100 g fetaost i quinoablandningen!
Kommentar
Om oss