Kokta revbensspjäll med rotsaksgryta

Kokta revbensspjäll med rotsaksgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Revbensspjäll
    • 2 styck

      Gul lök
    • 3 stjälk

      Blekselleri
    • 2 styck

      Morot
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 1 liter

      Vatten
    • 200 gram

      Rotselleri
    • 1 st liten

      Kålrot
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Maizena
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala lök och morötter. Skär lök, selleri och morötter i mindre bitar.

    2. Lägg revbenen i en kastrull. Spola med lite kallt vatten i 5 minuter.

    3. Lägg i grönsakerna. Fyll upp med vatten så det täcker. Sätt på spisen. Koka upp. Koka tills köttet känns mört, 2-3 timmar. Ta upp köttet. Sila vätskan.

    4. Skala alla rotsaker och skär i bitar. Koka i buljongen från revbenen. Slå i grädde. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

Revbensspjäll är bra för man får väldigt mycket smak för lite pengar, lägg till rotsaker som inte kostar något och så gott blir det här en trevlig middag.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koreanska revbensspjäll
Om oss