Fläsklägg med surkål

Fläsklägg med surkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Fläsklägg (rimmad)
    • 400 gram

      Surkål (burk)
    • 6 styck

      Enbär
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 600 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 130°C. Lägg fläsklägg i en bunke. Ställ under vattenkranen. Spola i kallt vatten i 5 minuter. Lägg på galler. Sätt in i ugnen i 3-5 timmar.

    2. Häll i surkål i en kastrull. Slå på vatten tillsammans med enbär och lagerblad. Koka i 10 minuter.

    3. Skala potatis. Koka i saltat vatten. Servera med en god senap.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra fläsk- och korvrätter tillhör inte vanligheterna men förekommer. Syrligheten finner man t.ex. i tillbehör som crème fraiche och äpplen eller att rätten syrats med vinäger.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss