Shireen polo (Shirin polo)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Shireen polo (Shirin polo)

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Apelsin

2,0 

styck

Smör

120,0 

gram

Morot

3,0 

styck

Skalad mandel

2,0 

dl

Strösocker

3,0 

dl

Saffran

0,5 

gram

Pistagenötter

0,5 

gram

Ris (luftigt, långkornigt)

5,0 

dl

Kyckling

1,0 

styck

Olivolja

0,5 

dl

Vatten

12,0 

dl

Gul lök

1,0 

st stor

Granatäpple

1,0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 616 gram)

Ingredienser

Apelsin 2,0 styck  

Smör 120,0 gram  

Morot 3,0 styck  

Skalad mandel 2,0 dl  

Strösocker 3,0 dl  

Saffran 0,5 gram  

Pistagenötter 0,5 gram  

Ris (luftigt, långkornigt) 5,0 dl  

Kyckling 1,0 styck  

Olivolja 0,5 dl  

Vatten 12,0 dl  

Gul lök 1,0 st stor  

Granatäpple 1,0 styck  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Strimla apelsinskal. Lägg i en kastrull med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet och spola.

  2. Skala morötter. Strimla dem 3 cm långa och cirka 3 mm breda. Strimla mandel.

  3. Smält smör i en stekpanna. Lägg i morötterna. Låt fräsa sakta utan att få färg. Tillsätt mandel, apelsinskal, saffran och socker. Värm tills sockret löst sig. Lägg på ett lock. Ställ åt sidan.

  4. Stycka kyckling i 8 delar. Skala lök och dela i kvartar. Bryn kycklingen i en gryta. Häll av fettet. Lägg ner kycklingen igen i botten. Lägg på löken. Sprid ut ris ovanpå varvat med morotsblandningen. Slå på vatten. Lägg på ett tättslutande lock. Koka tills ris och kyckling känns klart, cirka 25 minuter.

  5. Lägg upp riset på ett fat. Tag bort bröstbenen från kycklingbröstet. Lägg upp kycklingen. Garnera med pistagemandel och granatäpple.

Kockens kommentar

Detta är en kycklingrätt som härstammar från Iran.

Rätten smakar sött. Om du vill kan du minska på sockret men det står inte fel, det ska vara så mycket socker.

Fler recept inom Kokt kyckling, gryta

Liknande recept som Shireen polo (Shirin polo)

Annonser