Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalvkött (benfritt)

1,0 

kilo

Sidfläsk (färsk)

1,0 

kilo

Nitritsalt

50,0 

gram

Ägg

2,0 

styck

Vitpeppar

5,0 

tsk

Kummin (hel)

3,5 

msk

Muskot (mald)

1,5 

tsk

Kardemumma (mald)

1,5 

tsk

Kryddpeppar

1,0 

tsk

Mejram (torkad)

1,5 

tsk

Muskotblomma

3,0 

gram

Vitlök

3,0 

klyftor

Persilja

10,0 

gram

Buljongtärning

2,0 

styck

Mjölk

5,0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 488 gram)

Ingredienser

Kalvkött (benfritt) 1,0 kilo  

Sidfläsk (färsk) 1,0 kilo  

Nitritsalt 50,0 gram  

Ägg 2,0 styck  

Vitpeppar 5,0 tsk  

Kummin (hel) 3,5 msk  

Muskot (mald) 1,5 tsk  

Kardemumma (mald) 1,5 tsk  

Kryddpeppar 1,0 tsk  

Mejram (torkad) 1,5 tsk  

Muskotblomma 3,0 gram  

Vitlök 3,0 klyftor  

Persilja 10,0 gram  

Buljongtärning 2,0 styck  

Mjölk 5,0 dl  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Värm mjölk med buljongtärningar tills buljongen har löst sig. Ställ in i frysen. När det har fryst krossa den.

  2. Mal kött grovt var för sig. Håll i separata kärl. Håll köttet kallt hela tiden.

  3. Mixa därefter kalvköttet i en assistent med knivar tillsammans med den frysta mjölkbuljongen och saltet. Kan du inte mixa hela mängden kör lite i taget. Se till att dela upp den frusna buljongmjölken och saltet så det finns med i varje omgång du mixar.

  4. Slutligen mixar du sidfläsket tillsammans med frusen buljongmjölk och salt. Sidfläsket mixas sist då det lätt smetar och inte binder isen lika bra som kalvköttet. Slutligen rör du ner övriga kryddor samt ägg i det mixade köttet.

  5. När kryddor och ägg är tillsatta och noggrant blandat. Stoppa smeten i svinfjälster 28-30 mm i diameter. Knyt av fina ”brattisar” på 15-18 cm längd.

  6. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i korvarna när det kokar. Nu ska korvarna ligga i vattnet cirka 20 minuter och det får inte koka, då spricker korvarna. Kyl därefter korvarna med rinnande, iskallt vatten.

  7. Snitta några snitt på varje sida av korven. Stek eller grilla. Servera gärna med surkål.

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Bratwurst

Annonser