Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé

4,0 

styck

Citron

1,0 

styck

Smör

1,0 

msk

 

Röda linser

100,0 

gram

Gröna linser

100,0 

gram

Citron

1,0 

styck

Paprika (röd)

1,0 

styck

Purjolök

0,5 

styck

Vitlök

1,0 

klyfta

Olivolja

1,0 

dl

Vitvinsvinäger

1,0 

msk

Babyspenat (färsk)

50,0 

gram

Salt & peppar

 

 

 

Kesella

200,0 

gram

Vitlök

1,0 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 435 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé 4,0 styck  

Citron 1,0 styck  

Smör 1,0 msk  

 

Röda linser 100,0 gram  

Gröna linser 100,0 gram  

Citron 1,0 styck  

Paprika (röd) 1,0 styck  

Purjolök 0,5 styck  

Vitlök 1,0 klyfta  

Olivolja 1,0 dl  

Vitvinsvinäger 1,0 msk  

Babyspenat (färsk) 50,0 gram  

Salt & peppar  

 

Kesella 200,0 gram  

Vitlök 1,0 klyfta  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Börja med att koka linser enligt instruktioner på förpackningen.

  2. Tärna paprika. Riv skal på citron. Strimla purjolök. Finhacka vitlök. Blanda allt med olja och vinäger.

  3. Sätt ugnen på 120°C. Hetta upp en stekpanna. Riv skal på citron. Klappa in kyckling med salt, peppar och citronskal.

  4. Bryn kycklingen i smör till en fin färg. Sätt sedan in i ugn och efterstek cirka 15 minuter.

  5. Finhacka vitlök. Blanda med kesella.

  6. Vänd linser med babyspenat och paprikablandningen. Servera.

Fler recept inom Kyckling i panna

Liknande recept som Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella

Annonser