Chicken American Style

Chicken American Style

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 styck

      Ugnsklar gårdskyckling
    • 1 styck

      Äpple
    • 0.50 dl

      Tranbär (färska)
    • 100 gram

      Valnötskärnor
    • 1.25 kilo

      Sötpotatis
    • 2 styck

      Rödlök
    • 2 msk

      Matolja
    •  

      Flingsalt
    •  

      Peppar
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 styck

      Kanelstång
    • 4 msk

      Rödvin
    • 0.50 dl

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Fyll kyckling med tranbär, klyftad äpple och 1/3 av valnötterna. Stek gårdskycklingen enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala sötpotatis och rödlök. Skär sötpotatis och rödlök i klyftor. Blanda med olja. Strö över salt (gärna flingsalt) och peppar.
    3. Låt potatis/lök och resterande valnötter steka med i en separat form de sista 30-35 minuterna av den totala tiden, tills de har fått fin färg men ändå har sin spänst kvar.
    4. Riv och pressa apelsin. Lägg tranbär, apelsinskal och kanel i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt socker och apelsinsaft. Sjud under försiktig omrörning i cirka 10 minuter. Ta upp kanelstången.
    5. Servera kyckling, sötpotatisklyftor och tranbärssås till.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
American pancakes
0 voting
Chicken korma

Chicken korma

30 minMedel

Om oss