Hickorykryddade kycklingvingar

Hickorykryddade kycklingvingar

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min( + 2 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Kycklingvingar
    • 1.50 msk

      Liquid smoke (smaksättare)
    • 1 dl

      Rapsolja
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Paprikapulver
    • 1 tsk

      Grillkrydda
    • 0.75 dl

      Vatten
    • 1 kruka

      Timjan
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Hacka timjan. Blanda samman marinaden. Lägg kycklingvingar i en stor kraftig plastpåse. Häll över marinaden. Låt ligga i kyl och marinera i ett par timmar eller över natten.
    2. Sätt ugnen på 225°C. Grilla kycklingvingarna i cirka 25 minuter eller tills de klara.
    3. Servera med potatismos, rostad potatis och rotfrukter, eller helt enkelt som tilltugg till ett glas öl eller del av buffé. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss