Wienerbröd -Spandauer med vaniljkräm

Wienerbröd -Spandauer med vaniljkräm

  • 1 voting
    1Recension
    • 3 h 10 min

    • 10 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bröd

    • 1 sats

      Wienerbrödsdeg (till 12st)
    • Vaniljkrämsfyllning:
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 msk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • Garnityr:
    • 1 msk

      Florsocker till garnering
    •  

      Färska bär?
    •  

      Hallonsylt?
    •  

      Hackad sötmandel?
  • Gör så här:
    1. Följ grundrecept steg 1. Länk i högerkolumnen.

    2. Gör vaniljkräm: Vispa ut mjöl med mjölk i en kastrull. Koka 3 minuter. Rör då och då. Tillsätt socker och äggulor. Spar vitan. Sjud på lägsta värme under omröring tills krämen tjocknat.

    3. Följ grundrecept steg 2-6.

    4. Kavla ut degen till en kvadrat. Skär 4x4 cm rutor. Lägg en klick kräm på varje ruta. Vik upp hörnen mot mitten. Tryck till. Lägg en klick garnering i mitten. Lägg brödet på bakplåtspapper på en sval plats i 1-12 timmar.

    5. Vispa upp äggvita, pensla bröden. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 7 minuter. Låt svalna på galler, sikta florsocker över.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Wienerbrödsdeg - grundrecept

Wienerbrödsdeg - grundrecept

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Avancerat
Kockens tips!

Se till att smöret alltid är kallt.
Garnityr kan varieras efter tycke och smak. T.ex. någon barnmatsburk kan användas. Glasyr av florsocker och vatten är vanligt.
Spandau = stadsdel i Berlin, Tyskland.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vaniljkräm

Vaniljkräm

15 minEnkelt

Om oss