Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och fruktBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 3 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal bitar

    • 200 gram

      Mörk choklad
    • 10 gram

      Pepparkakskryddor
    • 1.50 dl

      Nötter och torkad frukt
  • Gör så här:
    1. Börja med att temperera choklad: Finhacka chokladen. Smält halva chokladmängden över vattenbad och värm till 50°C.
       
    2. Tag bort skålen från värmen. Rör i resterande choklad tills hela mängden kylts ned till 27°C. Ställ därefter tillbaka skålen över vattenbadet. Värm upp till 31°C.
       
    3. Rör sedan ner nötter, kryddor och torkad frukt. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Skär upp i bitar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Temperera choklad gör man för att få en glansig yta och en högre smältpunkt, vilket gör att den smälter i munnen, inte i handen.

Använd blandade nötter och torkad frukt som t ex russin, gojibär, mandel, hasselnöt.

Kommentar
Liknande recept
Om oss