Linssoppa med kokosmjölk & spenat

Linssoppa med kokosmjölk & spenat

  • 1 voting
    1Recension
    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Kanel (mald)
    • 1 tsk

      Kardemumma (grovmald)
    • 3 tsk

      Gurkmeja (mald)
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 1 styck

      Buljongtärning
    • 3 dl

      Kokosmjölk
    • 3 dl

      Röda linser
    • 250 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 1 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp oljan och fräs i grytans botten.
    2. Häll i tomater och kokosmjölk och smula i buljongtärningarna. Krydda. Rör om och koka upp
    3. Tillsätt linserna och låt det sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är klara
    4. Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Låt det sjuda ett par minuter. Servera med hackad koriander
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Linssoppa

Linssoppa

45 minMedel

0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
Om oss