Gjuten pumpacreme med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel (efterrätt)

Gjuten pumpacreme med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Butternutsquash
    • 150 gram

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 25 gram

      Smör
    • 300 gram

      Grädde
    • 1 styck

      Citrongräs
    • 5 styck

      Äggula
    • 100 gram

      Vispad grädde
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Skalad mandel
    •  

      Mashmallow (mini)
  • Gör så här:
    1. Skär pumpa i mindre bitar. Lägg vatten och socker i en kastrull. Koka tills du får en karamell. Tillsätt smör och pumpa. Låt pumpan karamelliseras.
       
    2. Slå på grädde. Stöt till citrongräs och lägg i. Koka upp. Koka tills pumpan känns mjuk. Mixa slätt.
       
    3. Vispa ihop äggulor och socker. Tillsätt lite av den varma pumpacremen. Rör om. Häll sedan allt i en kastrull. Värm till 80°C. Sila.
       
    4. Låt svalna till 35°C. Vänd då i lättvispad grädde. Fyll upp i glas. Ställ kallt.
       
    5. Tärna pumpa. Lägg i en kastrull. Pressa i citron. Lägg i vatten och socker. Koka upp. Låt pumpan kallna i lagen.
       
    6. Sätt ugnen på 200°C. Rosta mandel.
       
    7. När cremen satt sig i glaset. Lägg på inkokt pumpa, mandel och så mycket mashmallows man orkar med.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pumpapaj med mashmallows
Om oss