45 min
20 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
800 gram
Kalkonbröst2 msk
Smör till stekning3 msk
Ancho chilipulver2 msk
Farinsocker1 msk
Chilipulver2 tsk
Rökt paprikapulver1 tsk
Kanel1 tsk
Kryddpeppar mald1 tsk
Salt2 st stor
SötpotatisMatolja
200 gram
Purjolök1 msk
Smör3 dl
Grädde2 dl
Kalvbuljongel. vatten+konc kalvfond
2 st stor
Gul lök2 dl
Vinäger2 dl
Strösocker1 blad
LagerbladSkala och skiva lök. Lägg lök, vinäger, socker och lagerblad i en kastrull. Koka ihop till hälften. Låt svalna.
Blanda kryddor till ruben. Sätt ugnen på 130°C. Klappa in kalkonbröst med ruben. Hetta upp en stekpanna. Bryn kalkonbröstet. Lägg över på en plåt. Stick in en termometer. Efterstek i ugnen till en innertemperatur på 70°C.
Hetta upp en grillpanna. Skiva sötpotatisen. Pensla sötpotatisen med olja. Grilla den. Servera med övriga ingredienser.
KOCK: MagnusMagnus
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu