Kalkonbröst med sötpotatis och lökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalkonbröst med sötpotatis och lök

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 20 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Kalkonbröst
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 3 msk

      Ancho chilipulver
    • 2 msk

      Farinsocker
    • 1 msk

      Chilipulver
    • 2 tsk

      Rökt paprikapulver
    • 1 tsk

      Kanel
    • 1 tsk

      Kryddpeppar mald
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 st stor

      Sötpotatis
    •  

      Matolja
    • 200 gram

      Purjolök
    • 1 msk

      Smör
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 2 st stor

      Gul lök
    • 2 dl

      Vinäger
    • 2 dl

      Strösocker
    • 1 blad

      Lagerblad
  • Gör så här:
    1. Koka sötpotatis. Låt den kallna.
       
    2. Skär purjolök i 4 bitar. Dela på längden. Hetta upp en stekpanna. Stek löken i smör. Slå på grädde och kalvfond. Koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
       
    3. Skala och skiva lök. Lägg lök, vinäger, socker och lagerblad i en kastrull. Koka ihop till hälften. Låt svalna.

       

       

    4. Blanda kryddor till ruben. Sätt ugnen på 130°C. Klappa in kalkonbröst med ruben. Hetta upp en stekpanna. Bryn kalkonbröstet. Lägg över på en plåt. Stick in en termometer. Efterstek i ugnen till en innertemperatur på 70°C.

       

    5. Hetta upp en grillpanna. Skiva sötpotatisen. Pensla sötpotatisen med olja. Grilla den. Servera med övriga ingredienser.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss