Höstgryta med rotsaker och svamp

Höstgryta med rotsaker och svamp

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Högrev (nöt/oxe)
    • 2 msk

      Matolja
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 2 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Kålrot
    • 100 gram

      Rotselleri
    • 100 gram

      Morot
    • 150 gram

      Potatis (fast sort)
    • 50 gram

      Trattkantarell
    • 1.50 liter

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    •  

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär kött i kuber, 2x2 cm. Skala och hacka lök. Bryn köttet i en het panna tillsammans med löken och svamp.

    2. Lägg köttet, löken, svampen och lagerblad i en gryta. Slå på buljong så det täcker. Koka upp. Skumma av ytan. Lägg på ett lock och sänk temperaturen. Koka i cirka 3 timmar eller tills köttet börjar kännas mjukt.

    3. Skala rotsaker. Tärna ungefär lika stora som köttet. Lägg ner när det är cirka 10 minuter kvar på kokningen så de blir mjuka.

    4. Smaka av med salt och peppar. Strimla lite persilja och garnera med.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätter med de finare köttbitarna från oxen, filé och biff, är ofta neutrala i smaken. Detta för att kockarna vill lyfta fram den fina smaken i köttet. Sås och tillbehör får inte dominera rättens smak.  LÄS MER
Kommentar
Om oss