Kycklingbröstfilé med grillad paprika och superpotatismos med svamppytt

Kycklingbröstfilé med grillad paprika och superpotatismos med svamppytt

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 gram

      DELi bröstfilé grillad paprika
    • 1 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 2 msk

      Smör
    • 2.50 dl

      Mjölk
    •  

      Salt & vitpeppar
    • 250 gram

      Blandsvamp
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Persilja (grovhackad)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Ta av plast på formar. Skala och dela potatis i något mindre bitar.
    2. Koka potatisen. Sätt in formarna med kycklingen samtidigt i ugnen, 20-25 minuter.
    3. Ett lätt och snabbt sätt att göra potatismos: Sila vattnet från potatisen. Stöt lätt i grytan. Tillsätt smör, salt, vitpeppar och halva mängden mjölk. Kör med elvisp några tag. Tillsätt mjölk efter hand tills det blir ett luftigt mos. Vispa inte för mycket då potatismoset blir segt.
    4. Stek svamp tills all vätska försvunnit. Krydda med salt och peppar. Tillsätt hackad persilja.
    5. Servera kyckling med potatismos och svamppytt till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kommentar
Om oss