Pumpapaj med mashmallows

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Pumpapaj med mashmallows

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Smör

100,0 

gram

Vetemjöl

3,0 

dl

Strösocker

1,0 

msk

Vatten

2,0 

msk

 

Pumpa (rensad)

400,0 

gram

Smör

1,0 

msk

Grädde

2,0 

dl

Strösocker

1,8 

dl

Ägg

3,0 

styck

Mashmallows

50,0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 98 gram)

Ingredienser

Smör 100,0 gram  

Vetemjöl 3,0 dl  

Strösocker 1,0 msk  

Vatten 2,0 msk  

 

Pumpa (rensad) 400,0 gram  

Smör 1,0 msk  

Grädde 2,0 dl  

Strösocker 1,8 dl  

Ägg 3,0 styck  

Mashmallows 50,0 gram  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda snabbt samman pajdegen. Klä en pajform (cirka 28 cm i diameter och gärna med löstagbar botten) med degen. Nagga botten. Ställ den kallt 30 minuter.

  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter i mitten av ugnen.

  4. Tärna pumpakött. Smält smör och socker i en stekpanna. Lägg i pumpa. Låt det karamelliseras lite. Låt rinna av i en sil. Blanda det med övriga ingredienser.

  5. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Pumpapaj med mashmallows

Annonser