Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Smör

100,0 

gram

Strösocker

1,2 

dl

Ägg

1,0 

styck

Vetemjöl

3,0 

dl

Bakpulver

2,0 

tsk

Citron

0,5 

styck

Salt

1,0 

tsk

Mjölk

0,5 

dl

Röd karamellfärg

2,0 

cl

 

Grädde

2,0 

dl

Honung

1,0 

msk

Mjölkchoklad

400,0 

gram

 

Vit choklad

50,0 

gram

Mörk choklad

50,0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 65 gram)

Ingredienser

Smör 100,0 gram  

Strösocker 1,2 dl  

Ägg 1,0 styck  

Vetemjöl 3,0 dl  

Bakpulver 2,0 tsk  

Citron 0,5 styck  

Salt 1,0 tsk  

Mjölk 0,5 dl  

Röd karamellfärg 2,0 cl  

 

Grädde 2,0 dl  

Honung 1,0 msk  

Mjölkchoklad 400,0 gram  

 

Vit choklad 50,0 gram  

Mörk choklad 50,0 gram  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägg. Rör om tills det är väl blandat.

  3. Blanda alla torrvaror. Rör ner i smeten. Avsluta med att hälla i mjölk och karamellfärg. Rör om försiktigt tills allt är blandat. (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta.)

  4. Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut på en bakpapperklädd plåt. Baka kakorna 8-10 minuter. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

  5. Bryt ner mjölkchoklad i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll över chokladen. Vispa slätt. Låt stå i minst 1 timme.

  6. Smält de olika chokladerna. Spritsa ut vit choklad på hälften av kakorna. Spritsa sedan en klick mörk choklad i mitten. Låt stelna.

  7. Spritsa chokladcreme på den andra hälften av kakorna. Lägg ihop dem.

Fler recept inom Halloweengodis

Liknande recept som Ögonwhoopies

Annonser