ÖgonwhoopiesBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ögonwhoopies

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal kakor

    • 100 gram

      Smör
    • 1.24 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 tsk

      Salt
    • 0.50 dl

      Mjölk
    • 2 cl

      Röd karamellfärg
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Honung
    • 400 gram

      Mjölkchoklad
    • 50 gram

      Vit choklad
    • 50 gram

      Mörk choklad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägg. Rör om tills det är väl blandat.
       
    3. Blanda alla torrvaror. Rör ner i smeten. Avsluta med att hälla i mjölk och karamellfärg. Rör om försiktigt tills allt är blandat. (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta.)
       
    4. Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut på en bakpapperklädd plåt. Baka kakorna 8-10 minuter. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.
       
    5. Bryt ner mjölkchoklad i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll över chokladen. Vispa slätt. Låt stå i minst 1 timme.
       
    6. Smält de olika chokladerna. Spritsa ut vit choklad på hälften av kakorna. Spritsa sedan en klick mörk choklad i mitten. Låt stelna.
       
    7. Spritsa chokladcreme på den andra hälften av kakorna. Lägg ihop dem.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss