Krämig paella som risotto

Krämig paella som risotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 19 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 20 styck

      Blåmusslor (färska)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Matolja
    • 2 dl

      Vitt vin
    • 2 styck

      Bläckfisk
    • 200 gram

      Räkor (oskalade)
    • 4 styck

      Kycklinglårfilé
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 burk

      Körsbärstomater (burk)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 150 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 250 gram

      Avorioris
    • 5 dl

      Musselspad
    • 1 styck

      Citron
    • 2 styck

      Äggula
    • 1 tsk

      Dijonsenap
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg äggulor i en bunke. Pressa i vitlök och citron. Tillsätt dijonsenap. Rör i olja i en tunn stråle tills den tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.

    2. Skala och hacka lök. Skrubba musslor. Hetta upp olja i en kastrull. Lägg i löken. Fräs 1 minut. Lägg i musslorna. Slå på vin. Lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig. Sila upp musslorna, spadet är din buljong.

    3. Skala och hacka vitlök och lök. Skär paprika i mindre bitar. Rensa bläckfisk och skär den i ringar. Skala räkor.

    4. Hetta upp olja. Fräs lök, vitlök, paprika och saffran. Lägg i kyckling. Häll i ris. Rör runt. Slå på tomater och buljong så det täcker riset. Koka under omrörning. Slå på mer buljong hela tiden tills riset känns klart. Riset ska vara krämigt.

    5. Hetta upp en stekpanna. Stek bläckfisken väldigt snabbt (30 sekunder eller 30 minuter allt däremellan är som att tugga på gummiband).

    6. Rör i ärtor i riset. Låt bli varma. Smaka av med salt och peppar. Värm musslor och räkor.

    7. Häll upp på fat. Garnera med skaldjuren. Avsluta eventuellt med lite strimlad persilja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paella Valencia

Paella Valencia

1 h 30 minAvancerat

0 voting
Krämig jordgubbslemonad
Om oss