Kryddigt tomatris med korvar och rökt fläskBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kryddigt tomatris med korvar och rökt fläsk

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 dl

      Råris
    • 400 gram

      Körsbärstomater (burk)
    • 3 dl

      Köttbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 2 stjälk

      Blekselleri
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Matolja
    • 1.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 50 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 1 knippe

      Persilja
    • 400 gram

      Kryddstark korv
    • 2 tsk

      Smör
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chili. Skär ner paprika och selleri i bitar.

    2. Hetta upp en kastrull. Fräs lök, vitlök och chili i olja. Häll i riset. Fräs lite. Slå sedan på tomat och buljong. Koka riset under lock i cirka 25 minuter (kolla förpackningen). Riset ska vara lite blött när det är klart.

    3. Skiva rökt fläsk (finns svålen med kan den med fördel koka med i riset för att sedan plockas bort, den ger god smak).

    4. Hacka vitlök. Rör ihop creme fraiche och vitlök. Låt stå.
    5. Stek korv och fläsket. Smaka av riset med salt och peppar. Servera vitlökscreme till.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Om oss