Stekt ris med ingefära, soja och omelettrullar Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt ris med ingefära, soja och omelettrullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 dl

      Ris
    • 150 gram

      Sugar snaps
    • 150 gram

      Brytbönor (färska)
    • 100 gram

      Champinjoner
    • 4 styck

      Salladslök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 4 cm

      Ingefära
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 4 msk

      Soja
    • 1 styck

      Lime
    • 2 msk

      Matolja
    • 2 styck

      Ägg
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på paketet. Låt svalna.

    2. Skala och krossa vitlök. Skala och riv ingefära. Finhacka chili. Skär ner grönsaker i mindre bitar.

    3. Knäck ägg i en bunke. Vispa lätt. Värm en stekpanna med olja. Häll i äggsmeten. Stek en tunn omelett. Rulla den. Strimla omeletten.

    4. Hetta upp en stor stekpanna eller wok. Häll i olja, suger snaps, brytbönor, champinjoner, salladslök och paprika. Stek 1-2 minuter.

    5. Lägg i ris, ingefära, vitlök, chili och soja. Stek cirka 2 minuter. Smaka av med salt om det behövs. Pressa över lime.

    6. Grovskär koriander. Avsluta med den. Läll upp på fat. Lägg på omeletten. Garnera eventuellt med det gröna på salladslöken och koriander.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kockens tips!

Har du kallt kokt ris hemma så använd det.

Kommentar
Om oss