Fisksoppa med torsk, lax och skaldjurBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fisksoppa med torsk, lax och skaldjur

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Torskrygg
    • 300 gram

      Laxfilé
    • 12 styck

      Blåmusslor (färska)
    • 130 gram

      Kräftstjärtar (rensade)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Smör
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 2 styck

      Morötter
    • 2 msk

      Skaldjursfond (konc.)
    • 8 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Tomatjuice
    • 3 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Slå på fond, vatten och juice. Koka i 5 minuter.

    2. Skrubba musslor. Skölj och skär purjolöken i cirka 2 cm stora bitar. Skär morötter i valfri form. Tärna fisk.

    3. Lägg i morötterna i grytan. Sedan pujolöken och musslorna. Slå i grädde. Koka ihop lite. Lägg i fisken. Koka upp och dra åt sidan. Lägg i kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i djupa tallrikar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lax och torsk i potatismos
Om oss