Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rådjursstek

600,0 

gram

Sidfläsk (rökt)

75,0 

gram

Trattkantarell

100,0 

gram

Gul lök

1,0 

styck

Morot

1,0 

styck

Enbär

4,0 

styck

Viltfond (konc)

3,0 

msk

Vatten

1,0 

liter

Rött vin

2,0 

dl

 

Grädde

3,0 

dl

Vita stora bönor (burk)

400,0 

gram

Vitlök

1,0 

klyfta

Salt & peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 650 gram)

Ingredienser

Rådjursstek 600,0 gram  

Sidfläsk (rökt) 75,0 gram  

Trattkantarell 100,0 gram  

Gul lök 1,0 styck  

Morot 1,0 styck  

Enbär 4,0 styck  

Viltfond (konc) 3,0 msk  

Vatten 1,0 liter  

Rött vin 2,0 dl  

 

Grädde 3,0 dl  

Vita stora bönor (burk) 400,0 gram  

Vitlök 1,0 klyfta  

Salt & peppar  

Persilja till garnering  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skär kött i grytbitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet väl.

  2. Tärna fläsk. Stek det. Stek även kantareller. Skala lök och morot.

  3. Lägg allt i en gryta. Slå på fond, vatten och vin. Koka upp. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 timmar eller tills köttet känns klart.

  4. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena utrört i lite kallt vatten.

  5. Skala vitlöksklyfta. Hacka den. Lägg i en kastrull med bönor och grädde. Koka tills det börjar bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.

  6. Garnera med lite hackad persilja. Servera. 

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

Annonser