Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Viltfärs
    • 100 gram

      Fläskfärs
    • 0.50 dl

      Ströbröd
    • 1 dl

      Lättöl
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Enbär
    • 1 msk

      Dijonsenap
    • 3 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Äpple (granny smith)
    • 1 msk

      Smör
    • 1 msk

      Viltfond (konc)
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Grädde
    • 400 gram

      Potatis (mjölig sort)
    • 200 gram

      Palsternacka
    • 2.50 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Blötlägg ströbröd i öl. Skala och finhacka lök. Stek löken i smör. Mal enbär fint.

    2. Blanda samman allt till en fin färs. Salta och peppra. Gör ett stekprov för att kolla kryddningen. Rulla köttbullar. Stek i smör. Skaka på pannan då och då.

    3. Skala lök. Hacka lök och äpple. Fräs i smör. Slå på fond, vatten och grädde. Koka tills cirka 2 dl återstår. Smaka av med salt och peppar.

    4. Skala potatis och palsternacka. Koka mjukt. Pressa. Blanda med smör och varm mjölk. Smaka av med salt och peppar. Servera med rårörda lingon.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Havrelimpa med lingon och valnötter
Om oss