Rågsurdegsgrund

Rågsurdegsgrund

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 120 h )

    • 2 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • Dag 1
    • 1.75 dl

      Rågmjöl (grovt)
    • 2 dl

      Vatten
    • Dag 2
  • Gör så här:
    1. Dag 1: Blanda samman mjöl och ljummet vatten i en bunke. Täck med plastfolie eller häll över blandningen i en 2-liters glasburk med lock. Ställ den i ett mörkt, rumsvarmt utrymme i 3 dagar. Rör om en gång per dag.

    2. Dag 4: Blanda ner ljummet vatten och rågmjöl i surdegen. Täck med plastfolie eller lock och låt stå ytterligare ett dygn.

    3. Dag 5: Nu är surdegen färdig. Ska du inte använda den direkt så ställ in den i kylskåpet där den klarar sig cirka 5 dagar.

    4. Ta ut surdegen ur kylen ett dygn innan du ska baka. Liva upp den med lite mjöl och ljummet vatten och låt stå i rumstemperatur tills det börjar bubbla.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Rågsurdegsgrund är en blandning av mjöl och vatten som har fått stå några dagar. Då bildas en jästkultur som man kan använda att baka med.

Kommentar
Om oss