Valnötsbröd

Valnötsbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal limpor

    • 5 dl

      Vatten
    • 40 gram

      Jäst (färsk)
    • 4.50 dl

      Rågmjöl (fint)
    • 1 liter

      Vetemjöl Special
    • 15 gram

      Smör
    • 150 gram

      Valnötskärnor
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 250°C.

    2. Blanda alla ingredienser utom nötter och salt i en blandarmaskin. Blanda i 8-10 minuter. Blanda i salt. Kör i 2 minuter. Blanda sedan i nötter. Jäs övertäckt i cirka 45 minuter.

    3. Dela degen i delar. Forma till limpor eller dylikt. Jäs övertäck i cirka 50 minuter.

    4. Sätt in i ugnen i 8 minuter. Spraya gärna med lite vatten från en blomspruta. Sänk sedan till 220°C. Baka i cirka 35 minuter. Tag ut och låt kallna på galler.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

1 dl löst packad rågmjöl väger crika 55 gram.
1 dl löst packad vetemjöl väger cirka 60 gram.

Kommentar
Om oss