Halstrad lax med varm senapsdressing

Halstrad lax med varm senapsdressing

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 3 styck

      Palsternacka
    • 1 styck

      Knipprödbetor
    • 200 gram

      Pumpa
    • 500 gram

      Mandelpotatis
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • 1 msk

      Vinäger
    • 0.50 msk

      Senap (stark)
    • 1 msk

      Honung
    • 1 styck

      Dillkronor
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C.
    2. Skala rotfrukter, pumpa och potatis. Skär i ungefär lika stora bitar. (Gärna olika former - det blir vackert när man serverar!) Lägg på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 35-40 minuter. Vänd lite så de får en jämn färg.
    3. Dela upp laxen i portionsbitar. När det är 5 minuter kvar för rotfrukterna halstrar du laxen. (Det gör du genom att steka laxen cirka 2 minuter på varje sida i en het panna med lite olja).
    4. Värm alla ingredienser till dressingen i en liten kastrull på låg värme. Lägg laxen på rotfrukterna. Ringla över dressingen. Garnera med krondill.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Halstrad lax med ugnsbakade rotfrukter tillsammans med en varm senapsdressing. Perfekt till en fredagsmiddag när du vill göra något gott som går snabbt och enkelt.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Halstrad lax

Halstrad lax

30 minMedel

Om oss