Litet laxpaket med potatispuré och kantareller

Litet laxpaket med potatispuré och kantareller

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Laxfilé
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 styck

      Citron
    • 8 msk

      Vitt vin
    • 2 kvist

      Rosmarin (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Bakplåtspapper
    •  

      Hushållssnöre
    • 1 kilo

      Potatis
    • 2 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Smör
    • 1 liter

      Kantareller (färska)
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.
    2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet. Lägg ner smör och mjölk. Mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    3. Riv bakplåtspapper i ark som är cirka 25x25 cm. Lägg laxfilé i mitten på arken. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Lägg på 2 citronskivor, en rosmarinkvist och en skvätt vitt vin. Vik sedan ihop till ett litet paket. Bind med steksnöre. Lägg paketen på en plåt och sätt in i ugnen 10-15 minuter.
    4. Under tiden steker du kantareller i smör tills de får en härligt gyllenbrun färg. Smaksätt med salt och vitpeppar.
    5. Servera paketen med purén och kantarellerna. Tips: Jättegott med lite pressgurka till!

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kockens tips!

Laga fisk i paket är enkelt och blir gott. Det blir också trevligt att servera. Använd elvispen och var inte rädd för smöret när du gör potatispuré.
Kommentar
Liknande recept
Om oss