Kantarellrisotto med lufttorkad skinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Kantarellrisotto med lufttorkad skinka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kantareller (färska)

500,0 

gram

Hönsbuljong

1,0 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Bananschalottenlök

1,0 

styck

Arborioris

4,0 

dl

Vitt vin

1,0 

dl

Smör

20,0 

gram

Präst (hårdost 31%)

50,0 

gram

Lufttorkad skinka

8,0 

skivor

Smör till stekning

1,0 

msk

Salt

 

 

Svartpeppar (nymald)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 519 gram)

Ingredienser

Kantareller (färska) 500,0 gram  

Hönsbuljong 1,0 liter  

el. vatten + konc. fond  

Bananschalottenlök 1,0 styck  

Arborioris 4,0 dl  

Vitt vin 1,0 dl  

Smör 20,0 gram  

Präst (hårdost 31%) 50,0 gram  

Lufttorkad skinka 8,0 skivor  

Smör till stekning 1,0 msk  

Salt  

Svartpeppar (nymald)  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Riv ost. Skala och hacka lök. Koka upp buljong.

  2. Stek löken och svamp i smör. Rör i ris. Häll i vin. Låt vinet koka in.

  3. Häll i buljong så det täcker. Koka under omrörning tills riset har en lite kärna. Fyll på hela tiden med buljong så det täcker riset.

  4. Avsluta med att röra i smör och ost. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik. Servera med skinka.

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Kantarellrisotto med lufttorkad skinka

Annonser