Kantarellrisotto med lufttorkad skinka

Kantarellrisotto med lufttorkad skinka

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kantareller (färska)
    • 1 liter

      Hönsbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 styck

      Bananschalottenlök
    • 4 dl

      Arborioris
    • 1 dl

      Vitt vin
    • 20 gram

      Smör
    • 50 gram

      Präst (hårdost 31%)
    • 8 skiva

      Lufttorkad skinka
    • 1 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Riv ost. Skala och hacka lök. Koka upp buljong.

    2. Stek löken och svamp i smör. Rör i ris. Häll i vin. Låt vinet koka in.

    3. Häll i buljong så det täcker. Koka under omrörning tills riset har en lite kärna. Fyll på hela tiden med buljong så det täcker riset.

    4. Avsluta med att röra i smör och ost. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik. Servera med skinka.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka

5 minEnkelt

Om oss