Soppa på fänkål med torsk och räkorBild av Fabian Björnstjerna

Soppa på fänkål med torsk och räkor

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Torskfilé
    • 100 gram

      Räkor (rensade)
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 2 tsk

      Oregano (torkad)
    • 7 dl

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 1 dl

      Vitt vin
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 200 gram

      Fänkål
    •  

      Salt & peppar
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj fänkål och strimla tunt. Spara åtta fina fänkålsskivor. Blanda olivolja med citronsaft och salt. Marinera de åtta fänkålsskivorna däri.
    2. Hacka schalottenlök. Fräs schalottenlök och strimlad fänkål i en kastrull utan att bränna. Fyll på med vitt vin, grönsaksbuljong samt kryddor. Låt koka tills fänkålen är mjuk, cirka 10 minuter.
    3. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med stavmixer. Lägg i torskbitar och koka upp. Låt soppan stå och dra i 5 minuter.
    4. Lägg räkor och marinerad fänkål i soppskålarna och slå soppan över.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Fisksoppor är ofta lätt att göra och blir gott. Vill du ha den lite matigare lägg i lite extra torsk och räkor.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paella på torsk och räkor
Om oss