Persiljestuvade makaroner med vitlöksköttbullar

Persiljestuvade makaroner med vitlöksköttbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 dl

      Makaroner
    • 7 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Smör
    • 1 kruka

      Persilja
    • 1 tsk

      Salt
    • 600 gram

      Köttbullar (färdiglagad)
    • 3 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Koka upp makaroner, mjölk, smör och salt. Koka sakta på svag värme i cirka 20 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.

    2. Skala vitlök och skiva den. Smält smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och köttbullar. Stek tills de är varma.

    3. Hacka persilja. Vänd ner i makaronerna. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är sällsynt milda anrättningar. Undantag är kalvfärsbiffar. Kalvfärsen är i sig mild i smaken och anses bäst komma till sin rätt om också tillbehören är milda, neutrala.  LÄS MER
Kockens tips!

Jag har använt färdiga köttbullar för det händer att även jag inte har tid eller helt enkelt inte orkar rulla egna. Då är detta ett enkelt sätt att ”trimma” dem lite. Persilja och vitlök är bra kompisar så därför fick makaronerna sällskap av just persilja.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stuvade makaroner

Stuvade makaroner

20 minEnkelt

Om oss