Matig sallad med kyckling, bacon och västerbottensost

Matig sallad med kyckling, bacon och västerbottensost

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé, Sweet and Red (Kronfågel)
    • 140 gram

      Bacon
    • 1 styck

      Zucchini
    • 150 gram

      Bladspenat (färsk)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 100 gram

      Västerbottenost
  • Gör så här:
    1. Västerbottenskräm: Riv ost. Vispa crème fraiche. Tillsätt ost. Krydda med salt och peppar. Det går bra att göra krämen en dag i förväg.
    2. Västerbottensflarn: Värm ugnen till 200°C. Riv ost. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg osten i små högar på papperet. Grädda tills flarnen flutit ut och fått färg. Ta ut och låt svalna.
    3. Finhacka lök. Skär zucchini i skivor snett på längden. När du har en bra grillglöd: Grilla kycklingen 12 minuter totalt. Vänd flera gånger. Grilla zucchinin några minuter per sida. Grilla bacon men var försiktig! Bacon innehåller mycket fett, så lägg skivorna på sidan av kolen eller höj gallret.
    4. Blanda samman zucchini, spenat och lök. Skär kycklingen snett och lägg på. Fördela bacon och Västerbottensflarn ovanpå. Rippla över krämen. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kommentar
Om oss