Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad

Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Fläskkarré (utan ben)
    • 1 styck

      Skal från lime
    • 0.50 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 0.50 dl

      Persilja (grovhackad)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    • 280 gram

      Äggnudlar
    • 2 styck

      Rödlök
    • 4 styck

      Salladslök
    • 50 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 2 styck

      Morot
    • 1 dl

      Soja
    • 0.50 dl

      Sweet chilisås
  • Gör så här:
    1. Skär karré i portionsbitar. Riv skal på lime. Hacka persilja och chili. Gnid in karrén. Låt stå.

    2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka nudlar enligt instruktioner på förpackningen. Kallspola.

    3. Skala rödlök och skiva tunt. Skala och skiva morötter väldigt tunt. Skiva salladslök. Blanda med soja och sweet chili. Rör ihop med nudlarna och spenat.

    4. Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Stek karrén i cirka 3 minuter på varje sida. Servera med chilinudlarna.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skandinaviska fläsk- och korvrätter är sällan kryddheta även om de kan vara kryddiga. De är vanligtvis smakrika. Kryddheta rätter hittar vi främst i det mexikanska köket när chili och tabasco dominerar anrättningen. Även indisk och   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nudelsallad med krabba
Om oss